Vine vine primavaraaaa!!!

Apar greve-n toata taraaaa!!!

29 Ianuarie, somn de voie din lipsa de program. Orele diminetii, o voce pitigaiata si stridenta de femeie: „La orele 10:30, veniti sa le aratam puterea noastra, sa manifestam, sa…!!!” si dai frate si urla in portavoce, si sa facem si sa dregem… la inceput nu m-am sinchisit, caci grevele sunt ceva peren in aceasta tara.

Insa de aceasta data a fost ceva „special”, iesit in strada am realizat ca de aceasta data nu era o greva ca oricare alta ci „the mother of all protests”. Toate sindicatele s-au unit pentru a protesta. Pt ce?!? preventiv… daca doamne fereste ajunge si Franta sa fie atinsa de criza economica trebuie facut ceva.

Oamenii, ca de obicei, foarte amuzati si entuziasmati ca ies in strada. Un tanar langa mine puncteaza: „uite domnle cum se reunesc oamenii!”; chiar asa aveau cu ei vin, sandviciuri, gustari calde, parca ieseau la picnic. Asa  incepute cea mai mare greva din Franta ultimilor 20 de ani. Estimarile politiei 25.ooo de oameni, real cam 200.000.

Un nene miscat pana la lacrimi spunea (dupa aproape 3 h de protest): „Dragi protestatari este sincer cea mai mare greva la care am participat in ultimii 20 de ani” – mandrie domnle nu gluma, asta ocupatie iesita din comun.

Oricum tinta predilecta a scandarilor a fost domnul presedinte si lipsa sa de reactie la posibila „furtuna”. Scandari precum: „Carla on est comme toi / on va etre baise par le president!” ori „Sarko sois pret on vient t’en***er!” au incalzit multimea. Tobe, fumigene, band-uri, costume, muzica, un adevarat carnaval, timp de cateva ore m-am simtit ca la Rio. Fain mod de a incepe ziua nu?!?

Ete si poze ca sa nu ziceti ca sunt un om rau

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s