Mancati la McDonald’s e sanatos!

Poftim!?!?!? Ce mai e si tampenia asta?!?

Ei bine, in Francia, MacDo a „lansat” pe piata primul hamburger echilibrat, pe numele sau So Grilled ce are doar 360 de calorii, mai putin decat o salata.

So Grilled de la McDonald

So Grilled de la McDonald

*sursa: aici

Asta da interes pentru o nutritie sanatoasa, low in calorii si grasimi. Intr-o continua incercare de schimbare a imaginii negative, pe care compania si-a facut-o pe parcursul anilor, McDonald’s recurge (in aceasta campanie de rebranding inceputa inca din 2004) la o imbunatatire a meniurilor, respectiv o sporire a calitatii produselor. Pentru inceput au introdus fructele proaspete si salatele in meniurile zilnice, au inlocuit burgerul original cu chiftele mai putin grase (clientii putand opta pentru biftec ori chiar burger la gratar), au imbunatatit uleiuri pentru prajit si au demarat o campanie de informare asupra caloriilor fiecarui produs.

McDonald‘s se vrea a deveni un restaurant, descotorosindu-se incetul cu incetul de vechea imagine de fast-food: schimbarile in meniuri, redecorarea restaurantelor, aparitia McCafe-urilor si cel mai important particularizarea meniurilor in functie de cererile pietei locale (fapt pt care anumite produse se gasesc doar intr-o sg. tara) – toate tind catre acest tel pe care compania si l-a impus.

Se pare ca procesele intentate de consumatori au schimbat cumva perceptia multinationalei asupra clientilor sai (si poate si scaderile in vanzari), oricum eu tot nu sunt convins de „mancarea sanatoasa” a la McDonald’s, fapt pentru care ma voi feri in continuare de meniurile marelui M.

P.S. – pentru un cat mai mare impact compania a optat pentru o „prelansare” de produs in fata a 10 bloggeri francezi ce au putut prepara si degusta noul produs. Vezi filmarea:

P.S. 2 – uitati si spotul TV:

Disclamer: aceast articol nu este o reclama mascata facuta marcii inregistrate: McDonald’s Company

Reclame

6 gânduri despre „Mancati la McDonald’s e sanatos!

 1. Misto, DAR:
  1. N-o sa vezi in Ro prea curand chestia asta…
  2. La noi oricum ajung toate rejecturile, si un So Grilled made in ro o sa fie la fel de sanatos ca mancatul de pe jos 😀

  Singurele chestii pe care le consum de la McDonalds sunt salatele 😀

 2. O saracie de sandvis nedigerabil de Mc merge foarte bine cu o Cola, avand in vedere ca unul dintre ingredientele folosite in producerea Pepsi sau Coca Cola il constituie ACIDUL FOSFORIC…

 3. @Santi: mahh cand mananci de pe jos macar nu bagi hormoni animalieri si alte substante ce te fac sa „durezi o vesnicie”
  @Carcalicius: si la final o pastila de Mentos 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s