Sfarsitul Skype-ului

skype

News flash:

Unul dintre cele mai populare servicii de telefonie pe internet (voice calling & instant messaging) Skype risca sa-si dea obstescul sfarsit! In urma unor neintelegeri dintre principalul detinator al acestui serviciu eBay (companie ce a cumparat tehnologia voice-over-the-internet de la fondatorii Skype-ului inca din anul 2005) si detinatorii legali ai licentei si deasemeni creatorii softului folosit in prezent de Skype, compania suedeza Joltid.

Pana la solutionarea plangerii scrise depusa de suedezi (prevazuta a incepe printr-o audiere in luna iunie a anului viitor, in Londra) si a tuturor neintelegerilor legale, respectiv financiare (in majoritatea lor legate de drepturile de autor), Skype va fi inchis. Oficialii companiei eBay preconizeaza ca, cel mai probabil, acest lucru se va face cel mai tarziu in luna aprilie a anului viitor (totul depinzand de condiile de pe piata).

Prin urmare utilizatorii S-ului (ce atingeau impresionanta cifra de 135,900,000 de utilizatori in al treilea trimestru a anului 2006 – conform unei statistici furnizate de eBay– si cu o crestere de 250.000 de utilizatori pe zi – cf. aceleasi surse) s-ar putea trezi cu „linia taiata” si niciun corespondent la celalalt capat al firului, printre ei ME included. So, bucurati-va de Skype (asa cum e el acum) cat mai puteti!

Sursa*

2 gânduri despre „Sfarsitul Skype-ului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s