Leapsa de la Luana

Am primit si eu o leapsa de la Luana (leapsa pornita de la Also Sprach Zalmoxis, via Alphadog si Boghi) si amu’ ma gandisi sa o onorez. Prin urmare voila chestiunile in cauza si umilele mele raspunsuri:

1. Cînd ţi s-a-ntamplat ca lecţiile învăţate de la cei vechi să contribuie la succesul tău?

Ca si Luana, trebuie sa scot in evidenta necesitatea unei mai bine definiri a expresiei cei vechi. Eu vreau sa inteleg prin expresia asta the elders. Odata definit conceptul de la care pornim nu pot sa continui decat prin a raspunde la intrebare (cat de previzibil nu?!?):

De cele multe ori, in multe situatii am facut apel la experienta acumulata a „stramosilor”! Cele mai bune invataminte si pe care le-am aplicat din plin au fost: corectitudinea, tinerea cuvantului dat (chiar daca asta inseamna sa te dai peste cap), sa nu le spui oamenilor mai mult decat trebuie sa stie si niciodata sa nu le dai toata mana :D, sa fii politicos si sa lasi intotdeauna loc de buna ziua. Pe langa toate astea cred ca cele mai importante doua lectii au fost: sa nu ma avant „cu capul inainte”, atunci cand este vorba de o decizie importanta, si sa fiu intotdeauna pregatit sa accept un esec (sau macar posibilitatea lui).

2. Dacă ai putea invita un mare clasic la cină, cine ar fi şi de ce?

Cred ca pe Adam Smith sau pe Mircea  Eliade, fiindca sunt filosofii mei preferati si as avea o gramada de intrebari sa le pun. In plus au trait in doua epoci pe care eu le „privesc” cu admiratie si pentru care am o tanjire ideatica.

3. Cine-i cea mai influentă persoană în viaţa ta?

O sa fiu scurt si la obiect la intrebarea asta: Iulia si mama

4. Care-i ambiţia ta secretă?

To rule the World! at least my world, that  is!

5. Preţul Gloriei?

Gloriei Bistrita?!? Nu stiu ar trebui sa-l intrebam pe patron 😀

Gloria este ceva efemer; o impresie de putere nemarginita ce se estompeaza incetul cu incetul pana la o disolutie totala. Si totusi gloria este eterna! Cel ce isi doreste gloria trebuie sa fie dispus sa dea totul pentru a o atinge, chiar si viata!

6. Greci sau Romani?

Grecii! pentru filosofia lor, pentru cultura lor, pentru ca noi suntem „copiii grecilor”. Romanii nu au facut altceva decat sa inglobeze si sa subjuge (prin forta armelor)  spiritul grecilor, „ucigand” idealul Omului de Aur!

Leapsa asta pleaca mai departe catre 3 tinere bloggerite Sere, Apa de Ploaie si Myruna (daca vrea sa o preia).

Anunțuri

6 gânduri despre „Leapsa de la Luana

 1. pai asta ziceam si eu, ca in cazul lor nu-i glorie, dar cum ai formulat tu chestia, suna ca si cum ar fi.

  mai precis, a avea impresia gloriei nu-i tot una cu a avea gloria insasi, cu exceptia cazului cand gloria este o napolitana sau o curvulita hazlie.

  • In primul rand bine ai revenit Zalmoxis!
   In al doilea rand: eu am spus ca majoritatea oamenilor isi doresc gloria ne-stiind ce pret trebuie platit pentru a o avea, multi o au dar ea este o glorie pamanteana plapanda si nevoinica, si totusi… gloria exista si este eterna numai ca ea vine fie mult mai tarziu, fie fara sa iti dai seama sau sa ti-o doresti.

  • Nu ma refeream la asta 😛 ci mai degraba la exemple istorice de genul: capitanul X intr-o batalie Y salveaza 20 dintre colegii sai de arme, el o face din „n” motive, mai mult sau mai putin altruiste, si totusi el nu o face pentru glorie; pe de alta parte rasplata gestului sau poate fi glorificarea actiunilor sale sau a lui insusi!

   P.S. vedete glorificate?!? poate pentru doar ridicate la statutul de monument: de prostie sau de falsitate :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s