„A is for Armageddon”

Nu este un film ci o carte „must have” in biblioteca oricarui cititor cu apetenta spre scenarii apocaliptice ori dornic de lecturi exotice.

Si pana la urma ce este aceasta carte?!? Ca sa-l citez pe autorul ei Richard Horne:

A is for Armageddon, a catalogue of disasters that may culminate in the end of the world as we know it. Have a nice day!

Cautand niste lecturi mai domoale si pasnice am dat intamplator peste un rezumat al cartii cu pricina, rezumat pe care nu ma pot abtine sa vi-l redau si voua:

A IS FOR ARMAGEDDON is a brilliantly funny, thoroughly factual and stunningly illustrated guide to disaster – from the rise of the Four Horsemen of the Apocalypse, animal zoonosis and erupting super volcanoes to animal flatulence, obesity and World War III, from economic collapse and the gulf stream collapse, to genetic modification and the collapse of causality – accompanied by a critical time line for when we might expect to die – now, soon, later, or too late… it’s already started.

A veritable panoply of impending doom, this catalogue of disasters will inform and delight in equal measure. Just don’t read it before bedtime!

Mr. Horne identifica mai multi factori ce ar putea duce la Apocalipsa, sfarsitul Pamantului, anihilarea totala, Ziua Judecatii s.a.m.d. Printre acestia 10 dintre ei sunt, pare-se, cei mai plauzibili sa se petreaca;  si sunt legati de  evolutia tehnica a civilizatiei rasei umane. Voila 10 moduri in care tehnologia ne poate veni de hac:

  1. Hackerii – u know „Big boom, badaboooom” (ca sa o citez pe Leloo din Al Cincilea Element), one big nuclear mushroom by mistake! OPS 😀
  2. Inteligenta artificiala – „I’ll be back” theory!
  3. Virusi artificiali – „luam o tulpina de aici…asa…una de colo… si acum o sa vindecam intreaga umanitate! EVRIKA!…. Ahh, nu ops! am uitat geamul deschis…bye! bye 100 de milioane de respectabili platitori de taxe!” si uite asa avem mai o Porcina, mai o Aviara, mai o Ebola… si sunt GRATIS! P.S. recomandarea medicului: Nu uitati sa va spalati pe maini! si Sa puneti mana la gura!
  4. Celule Stem – uite pe asta chiar nu am inteles-o, hmmm tre sa-mi cumpar cartea
  5. Revolta masinilor – o continuare logica a teoriei „I’ll be back!”, imbunatatita cu teoria „twice as mean an third as ugly!”. Adica e simplu we have the brains ne mai trebuiesc subordonatii prosti, dar multi si din fier!
  6. Internetul – vedeti ca aveam dreptate cu articolul de ieri?!? Sac!
  7. Armele nucleare – cu sau fara hackeri bagaciosi tot s-ar putea sa avem ciupercute atomice
  8. Clonarea – „Look! Mini ME!!!”
  9. Substanta GRI – doar o mica supa din milioane de nano roboti ce vor sa ne manance la pranz!
  10. Topirea completa – nu a ghetarilor, ci mai degraba a tot ce conduce, foloseste ori refuleaza electricitate, in urma unei „regurgitari” de plasma solara

Sperand ca v-am trezit interesul, poate vreti sa vizitati si pagina oficiala a acestei carti. Sper sa o gasiti amuzanta, asa cum am gasit-o si eu!

Click pe imagine

A is for Armageddon

P.S. foarte inventiva campania de promovare si un site deosebit avand in vedere ca este vorba despre site-ul unei carti. O puteti comanda de aici

P.S. 2 Cine a zis ca britanicii nu sunt si ei „plecati de acasa”?!?


3 gânduri despre „„A is for Armageddon”

    • Aoleo! Asteapta si tu sa apara unu din cei 10 factori distrugatori. De ce te grabesti, ca eu nu vreau sa am pacate???
      P.S. not my point eu nu am facut altceva decat sa explicitez ce zicea „poetul Apocalipsei”, monsieur Horne 😀

  1. Ar mai fi una. O să fim atît de fascinaţi de teorii ale sfîrşitului lumii, încît n-o să mai facem altceva decît să găsim noi şi noi scenarii despre SFÎRŞIT. Aşa o să ruginească planeta sub noi ş-o să se ducă dracu˙… la fier vechi!

    :))

Lasă un comentariu