Corespondenta de amor cu Fiscul, ep. 5473 – Death and Taxes

De câteva luni Fiscul e stresat! Nu-şi mai vede capul de atâta muncă, nu doarme nopţile (are coşmaruri şi sudori reci) şi simte că lucrurile îl depăşesc. In fiecare zi se trezeşte de dimineaţă şi-şi stoarce mintea cum şi cui să-i mai facă o „surpriză”.

Lui îi place munca pe care o face, adoră să compună „scrisori de amor” şi să le trimită într-un plic frumos împopoţonat la cât mai mulţi prieteni. Numai că, în ultima vreme, se pare că nimeni nu mai apreciază gesturile sale cupidoniene. Ba mai mult! Parcă tot mai mulţi au ajuns să-l urască sincer şi să-i dorească „moartea subită”, alături de un bilet doar de dus la ală cu coarne. Dar de ce?!? Asta îl macină cel mai tare…

Azi, parcă toate merg pe dos şi i-a mai scris şi John:

Dragă prietene,

Se fac 20 de ani de când nu ţi-am mai dat niciun semn de viaţă, dar eu ştiu că te gândeşti la mine în fiecare an. Îţi scriu ca să-ti mulţumesc că îmi trimiţi scrisori şi că încerci în fel şi chip să dai de mine – asta dă dovadă de loialitate prietenească ce mă face să mă simt bine.

Totuşi, Fiscule, îmi pare rău că nu-ti pot fi de niciun folos! În toţi anii aştia m-ai rugat să te ajut cu bani, să-ti plătesc ba una, ba alta. Unde mai pui că mi-ai cerut din ce în ce mai mult! Trebuie totuşi să înţelegi că sunt mort!

Ştiu că ai vrea să-ţi plătesc toate taxele şi impozitele, că ai vrea să-ţi dau banii cuveniţi pentru amărâtul de Fiat ce-l conduceam acum 20 şi mai bine de ani, dar nu mai am cum – aşa că fă bine şi şterge-mă te rog din lista ta de corespondenţă. Iar dacă tot faci asta ai putea să-l scoţi şi pe Gică – şoferul C.A.P.-ului – că şi peste el a dat tractorul acum vreo 5 ani, pe Ianoşi – dascălu’ din Odorheiu – că se fac 15 ani de când a căzut din clopotniţă şi să nu uiţi de Başoldea – ţiganu’ din Paraul Priporului – mort de inimă rea acu vreo 8, când cânta la nunta primarului.

Îţi multumesc că ai atâta grija şi de aia care mai sunt pe acolo! Te las cu bine să-ţi vezi de ale tale treburi. Dacă mai ai nevoie de ceva şi vrei totuşi să-mi scrii (ca sa nu mai rătăcească corespondenţa) uite adresa:

Cimintirul Viişoara, clasa I, locul 35, al doilea cavou pe stânga.

Cu drag,

Ioan

Disclamer: Acest articol este un pamflet, Fiscul nu a avut de suferit în timpul scrierii lui.
Anunțuri

7 gânduri despre „Corespondenta de amor cu Fiscul, ep. 5473 – Death and Taxes

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s