Site de 500 milioane de Euro (www.e-romania.ro)

Vuieşte gura târgului cum că există un proiect de investiţie, am citit diverse articole pe blogosferă, am mai citit şi prin ziare (online sau print), am văzut şi o declaraţie a unui nene legată de faimosul portal şi tot nu-mi vine a crede!!!

Cum să investeşti 500 de milioane de Euro într-un site??? Bon, pot accepta că e un site important, că are nevoie de servere de mii de euro, că bazele de date costă, că trebuiesc securizate datele, că e nevoie de un design spectaculos şi totuşi… atâţia bani?!? Am zis că poate sunt şi eu un „habarnist” care-şi face opinii aiurea şi am găsit următoarele două exemple interesante:

Number 1:

Cea mai scumpă autostradă din lume, este de fapt un proiect de decongestionare a traficului din Boston, supranumit The Big Dig – când va fi gata va costa fabuloasa sumă de 22 de miliarde de dolari (adică vreo 18 miliarde de euro).

Adică vasăzică pe noi ne costă un site 3% dintr-un  asemenea proiect?!? Noi avem un buget comparabil cu cel al S.U.A.?!?

Number 2

Întreaga fundaţie Wikipedia, ce include şi site-ul arhicunoscut http://www.wikipedia.org – cea mai mare enciclopedie gratuită din lume şi site-ul cu al 5-lea număr de vizitatori unici din lume – a avut cheltuieli nete de 5,617 miliarde de dolari, adică vreo 4,5 miliarde de euro, în anul 2008-2009 (link aici).

Prin urmare noi facem un site care costă puţin peste 10% din această sumă. Oare site-ul numit http://www.e-romania.ro va avea tot atâţia vizitatori, tot atâtea informaţii stocate ş.a.m.d.?!?

Acum vi se mai pare justificat costul?!? Mie sincer NU! Chiar deloc!!!

Apropos mes chers, am descoperit şi un site de 2,5 milioane de Euro, ce spre „norocul” nostru este deja activ – www.esimplu.ro – tot proiect de stat:

Nu-i asa că-i drăguţ?!? Arată ca făcut în Joomla. Ahh da şi apropos page rank cf. Alexa: 326.284 în categoria sa, sublim!

Reclame

10 gânduri despre „Site de 500 milioane de Euro (www.e-romania.ro)

  1. Ma omule, dar tare vrei tu sa ma mai enervezi pe mine…….Zici ca e mult? NU e mult omule,e putin!Traiasca Romania!!!DOAR aici avem cele mai scumpe facturi la utilitati, cel mai scump km de autostrada de la inceputul mileniului, cel mai scump m2 de imobil construit in capitala, cele mai multe ferrari din europa, cel mai scump ceas din lume, cele mai multe, scumpe posete si papornite…ops scuze „genti” si cele mai scumpe „fete dulci”.Meritam un site bun sa ne promoveze!!!

  2. suma e intr-adevar mare. ce nu mi-e clar este cum exact va fi cheltuita. de fapt, am mai scris pe tema asta, dar cel mai bine – zic eu – te exprimi intr-o poezie, fiindca astfel macar tu nu iesi in pierdere 🙂

  3. Ziceam si eu….sa citesc ceva……caut eu ce caut….imi aduc aminte de blogul tau, dar ce sa vezi? Toti dormiti pe rupte aici!Nu am nici macar cu cine sa ma contrez pe vreun subiect de care sunt strain de dragul conversatiei, sau ptr pierderea timpului.De cateva zile e somnic grupa mare, de parca ar fi Academia de Sforaieli!Posturi noi…..nevoie, discutii aprinse…..ducem lipsa…..IA MASURI!!!(cu ruleta de preferinta)

      • chiar vrei sa iti raspund la intrebare?eram insetat de ceva „clopotei” si stiam ca blogul tau e un bun furnizor…..acum,daca tot ai apucat sa scapi in concediu, trebuie sa te crut dar sa nu se mai repete =)) :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s